Fördelarna med omega 3 fiskolja för klimakteriet

Klimakteriet är en naturlig biologisk process hos kvinnor, vilket innebär slutet på fertilitet och menstruation. De flesta kvinnor spenderar ungefär en tredjedel av sina liv i eller efter klimakteriet. De hormonella förändringar i kroppen kan orsaka lindrig till svår fysiska och känslomässiga förändringar hos kvinnan, såsom värmevallningar, humörsvängningar och ökad risk för hjärt-kärlsjukdom. Även om det finns medicin för klimakteriet symtom, naturläkemedel som Omega-3 fettsyror hjälper också.

Minska Värmevallningar

värmevallningar och nattsvettningar är vanliga händelser i livet för en kvinna som går igenom klimakteriet, på grund av variationer i hormoner och minskar östrogen. Omega 3 fiskolja kan minska värmevallningar att kvinnor i klimakteriet upplevelse, som kan bli följden av reaktioner med signalsubstanser. Enligt WomentoWomen. com, en grupp italienska forskare under 2005 avslutade tester som visade en ”progressiv och mycket betydande nedsättning” värmevallningar från regelbundna doser av omega-3.

Minska depression Symtom

Depression hos kvinnor efter menopaus beror också på fluktuerande hormoner, samt en mental stigma att fruktsamheten slår igen. Medan vissa kvinnor kan välkomna denna förändring, andra tycker att det utlöser depression. Med ett regelbundet intag av omega-3 fiskolja kan skydda kvinnor mot depression symtom med upp till 29 procent, enligt Journal of Affective Disorders.

Förebygga hjärt-kärlsjukdom

menopausala kvinnor har en ökad risk för hjärtsjukdomar och osteoporos, så det är viktigt att skydda hjärta och ben. Omega 3 fiskolja kan sänka kolesterolnivåerna, förbättra blodtryck, förbättrar blodcirkulationen och stärka skelett och leder i en kvinnas kropp, enligt University of Maryland Medical Institute. Fiskolja skyddar hjärta och blodkärl samt genom att minska triglyceridnivåer. Kvinnor över 40 behöver speciellt den här extra skydd. För kvinnor som konventionell hormonbehandling under eller efter klimakteriet, med omega-3 är mycket fördelaktigt eftersom dessa hormoner kan höja triglycerider påtagligt.

Balance hormonnivåer

Humörsvängningar går tyvärr hand i hand med klimakteriet på grund av hormonet variationer. Omega-3 fiskolja kan inte bara balansera hormonerna som orsakar värmevallningar och nattliga svettningar, men även de hormoner som kan orsaka klimakteriet viktökning och humörsvängningar. Med dagligt tillskott av dessa omega-3 fettsyror hjälper till att reglera hormonbalansen att skapa en mer balanserad kropp och själ.

Minska inflammation

Inflammation är ett av de största problemen i klimakteriet som kan orsaka dussintals andra sjukdomar eller obehagliga biverkningar. Omega-3 fettsyror i fiskolja hjälper till att minska inflammation och torrhet, underlätta många av de problem som klimakteriet orsaker, såsom inflammerat tandkött, svullna fötter eller händer, torrhet i slidan, gallring hud och hår, torr hud, ledvärk och torra ögon.

 

Källa: http://www.halsatips.com/cancer/2015/02/fordelarna-med-omega-3-fiskolja-for-klimakteriet.html

This entry was posted in Hjärtat, Inflammationer, Omega 3, Osteoporos. Bookmark the permalink.

Comments are closed.