Obalans Omega 3/6

Enkel förklaring på det vi MÅSTE veta – vad den farliga obalansen mellan Omega 3 och Omega 6 orsakar oss!

Summering av filmen ovan: Omega 6 orsakar inflammation och Omega 3 reparerar den…men vi får i oss för mycket Omega 6 och FÖR LITE OMEGA 3.

Kanske är det inte alla som känner till att all mat, näring och syre som vi tar till oss utifrån måste komma hela vägen in i cellerna som är slutmålet. Det betyder att näring och syre måste passera cellmembranen för att komma in till cellerna för att de ska kunna skapa energi och utföra sina funktioner. Membranen har alltså en mycket stor betydelse för vår hälsa. Men just här uppstår ofta problem: Huvudfaktorer är själva uppbyggnaden av membranet samt känsligheten hos receptorerna som sitter på membranet. Receptorernas känslighet kan vi påverka med hjälp av millimetervågsterapi – Triomeden, men det är ett annat tema. Här vill vi berätta om membranens uppbyggnad. Det är ingen nyhet att membranen byggs av fettsyror, men mindre känt är att balansen mellan omega 6 och omega 3 måste vara korrekt. En bra balans är 3:1 eller lägre, t.ex. 2:1 eller 1: 1.

Nyligen publicerade studier visar att balansen hos de flesta i västvärlden idag ligger på 15:1, vilket ger försvagade cellmembran som i sin tur orsakar inflammationer i kroppen. Sådan obalans kan leda till många hälsoproblem, framförallt allergier, hudproblem, dåligt minne, mentala svårigheter, problem med lederna och många många andra problem.

Varför är då obalansen mellan omega 6 och omega 3 så utbredd?

Jo, det beror på vår moderna kosthållning där många ingredienser innehåller omega 6, t.ex. margariner, solrosolja, majonnäs, dressingar, livsmedel inlagda i olja, fabrikstillverkad mat och en hel del annat. Hur löser vi då det? Framförallt, ät mindre sådan mat! Men det räcker inte att enbart reducera intaget av omega 6-oljor för att säkerställa en god balans i cellerna och börja äta mer anti-inflammatorisk mat. För att täcka fettsyreintaget måste man äta minst 2-3 kg fet fisk i veckan – något som inte är särskilt realistiskt. Alternativt, inta omega 3 av en god kvalitet.

Kroppen kan inte själv skapa Omega 3 – så beställ oljan HÄR.

Comments are closed.